Pages

Sunday, March 3, 2013

Kosova - Bota Sot: Në prag të bisedimeve

Kosova - Bota Sot
Bota Sot e perditshmja kosovare edhe online
Në prag të bisedimeve
Mar 4th 2013, 07:03

Kosova dhe Serbia vazhdojnë sot në Bruksel bisedimet e ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet tyre.Ky raund i bisedimeve vlerësohet si më i vështiri për shkak të dallimeve të thella që kanë të dyja palët për mënyrën e administrimit të veriut të Kosovës të banuar me shumicë serbe.Prishtina kërkon shpërbërjen e strukturave paralele dhe krijimin e një asociacioni të komunave, pa fuqi ekzekutive. Beogradi pohon se një njëfarë mënyre ka hequr dorë nga strukturat aktuale në veri, por kërkon nga Prishtina kompromis për krijimin e bashkësisë së komunave serbe me pushtet ekzekutiv....

Media files:
medium_thaci-dacic1362380603.jpg (image/jpeg)
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 comments:

Post a Comment