Pages

Sunday, February 24, 2013

Lajmi i Fundit | lajme shqip | Lajmifundit: Lutja e fundit, Papa: Ndoqa dëshirën e Zotit!

Lajmi i Fundit | lajme shqip | Lajmifundit
Lajme, Lajmifundit, Lajmi i fundit, lajme shqip, shqiplajme
Lutja e fundit, Papa: Ndoqa dëshirën e Zotit!
Feb 24th 2013, 17:04

papafund3Para një turme prej 100 mijë personash, Papa Benedikti XVI ka mbajtur lutjen e tij të fundit publike si papë.

Ai tha se e ka ndjekur dëshirën e Zotit me vendimin e tij për dorëheqje.

Papa 85-vjeçar do të japë dorëheqjen më 28 shkurt, për siç ka thënë, arsye shëndetësore.

Ai tha të dielën se "Zoti po më thërret që të ngjitem në mal", dhe se pas dorëheqjes do t'i përkushtohet lutjeve dhe meditimeve.

Papa do të mbajë një takim përfundimtar me kardinalët në mëngjesin e 28 shkurtit dhe dorëheqja e tij – e para nga një papë në afro 600 vjet – do të hyjë në fuqi në oën 20:00.

Vatikani ka thënë se shpreson që një Papë i ri do të caktohet para se Kisha Katolike të fillojë me ditët festive të Pashkëve.

Ndërkohë, mediat italiane janë mbushur plot me spekulime se Benedikti dha dorëheqje për shkak të skandaleve të ndryshme në Vatikan.rfe

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

0 comments:

Post a Comment